Wat beweegt jou!

Vanuit de Hogeschool Utrecht zijn wij bezig met een onderzoeksproject voor de kinderfysiotherapie. Hiervoor hebben we jullie hulp nodig!

De Move2Data is een activiteitenmonitor voor kinderen. Hij is geschikt om beweeggedrag te meten bij kinderen die lopen (normaal looppatroon en afwijkend looppatroon). We zijn nu bezig om te kijken of de Move2Data ook geschikt is om beweeggedrag te meten bij kinderen die een rolstoel gebruiken.

Wij zijn op zoek naar kinderen die gebruik maken van een rolstoel (2-12 jaar) en ons willen helpen. Hiervoor dragen kinderen op verschillende plekken de activiteitenmonitor (bovenarm, bovenbeen, enkel, rolstoel) en voeren ze normale dagelijkse activiteiten uit. De activiteiten worden opgenomen met een videocamera. De opnames vergelijken wij met de informatie die de activiteitenmonitor heeft geregistreerd. Daarmee hopen we aan te tonen dat de activiteitenmonitor bewegingen goed registreert. Het meten duurt maximaal een uur en kan op een locatie die het kind en ouders graag willen. Ken jij kinderen die gebruik maken van een rolstoel? Zou je dan willen vragen of ze mee willen doen? Ook als je 1 kind kent, zou je dit dan willen vragen? Wij reizen namelijk door heel Nederland om de metingen uit te voeren.

Graag willen wij nu alvast contact leggen met geïnteresseerde kinderen en ouders. Vanwege maatregelen rondom het Coronavirus zijn de metingen op dit moment gepauzeerd, maar het is goed om een overzicht te hebben van kinderen die we kunnen gaan meten als alles weer rustig is. Wij houden hier de adviezen van het RIVM aan.

Wij hopen op deze manier voor de kinderfysiotherapeuten een geschikte activiteitenmonitor te kunnen ontwikkelen die bij alle kinderen ingezet kan worden. Heb je vragen hierover of geven kinderen/ouders aan dat we ze mogen benaderen? Dan kun je mailen of bellen naar activiteitenmonitor@hu.nl, barbara.uelkes@hu.nl (06-42199716) of manon.bloemen@hu.nl.

Extra informatie voor ouders kunt u hier vinden.